Zaklatás

2023.12.18. 12:56

Összevesztek, erre bezárta barátnőjét egy olaszországi hotelszobába a békéscsabai férfi

Bezárta a barátnőjét egy hotelszobába, majd, miután a nő nem állt többé szóba vele, az akarata ellenére próbált a nővel kapcsolatba lépni a járási ügyészség szerint az az 54 éves békéscsabai férfi, aki ellen most személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt emeltek vádat – közölték a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

Átlagosan napi 20 alkalommal hívta a nőt a férfi, de üzenetekkel ugyancsak bombázta.

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Mint írták, a nő és a férfi 2021-ben ismerték meg egymást, a viszonyukat mindig viták tarkították, ami miatt a kapcsolatuk többször megszakadt, de azt rendszeresen helyreállították. A vádlott februárban Olaszországba, Palermóba utazott dolgozni, a sértett pedig április 11-én Olaszországba repült, hogy meglátogassa. 

Egy szicíliai városban, Szirakúzában, egy hotelben szállt meg a nő. A férfi és a nő április 13-án összevesztek, erre a férfi elvette és elrejtette a nő telefonját, majd az akarata ellenére bezárta a hotelszobába, és onnan nem engedte ki, amivel megfosztotta a személyes szabadságától. Miután a sértett többszöri kérése után a vádlott végül megengedte, hogy elhagyja a szobát, a nő járókelőktől, majd az olasz rendőröktől kért segítséget, így sikerült aznap egy repülőjárattal hazautaznia.

A férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy a nő elment, illetve, hogy a kapcsolatuk megromlott. Április 13. és június 2. között, azaz másfél hónap leforgása alatt a férfi összesen 851 alkalommal hívta a nőt, valamint 427 sms üzenetet küldött neki. Emellett számos e-mailt is írt neki, ám, mivel válaszokat nem kapott, ezt egy idő után befejezte. 

Mivel a nőt sehogy sem tudta elérni, a férfi összesen 80-szor hívta, illetve 34 sms üzenetet küldött a nő békéscsabai munkahelyén használt készülékre. Ugyanis tudta, hogy a hívásokat a foglalkozásából adódóan a sértettnek kell fogadnia, és hogy így kapcsolatba léphet vele.

A sikertelen telefonos, üzenetes és e-mailes kapcsolatfelvételeket követően a férfi május 31-én elment a nő békéscsabai otthonához, és annak közelében figyelte a nőt. Másnap a vádlott ittas állapotban ismét elment oda, és próbált beszélgetni. Ám mivel sem a sértett, sem annak rokona felszólítására sem ment el, kihívták a rendőrséget.

A járási ügyészség szerint a vádlott azzal, hogy a sértett kifejezett akarata ellenére telefonon, sms és e-mail üzenetekben, valamint személyesen visszatérően megpróbált kapcsolatba lépni vele, rendszeresen és tartósan önkényesen beavatkozott a sértett mindennapi életvitelébe.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróságon a férfit az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott végzésben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, rendeljék el a pártfogó felügyeletét. Emellett külön magatartási szabályként írják elő neki, hogy tartsa távol magát a nő otthonától és munkahelyétől, és hogy a nővel sem személyesen, sem telefonon, sem elektronikusan, sem más módon nem léphet kapcsolatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában