Békéscsaba

2023.12.18. 20:21

Negyvenéves lett a nyugdíjasklub a Lencsésin - videóval

Ünnepeltek hétfőn a Lencsési Közösségi Házban: negyvenéves lett az intézmény berkein belül működő nyugdíjasklub.

Licska Balázs

A zeneiskola pedagógusai és tanulói adtak koncertet a jubiláló nyugdíjasklub tiszteletére

Fotó: Für Henrik

Negyvenéves lett a Lencsési Közösségi Ház berkein belül működő nyugdíjasklub, erre emlékeztek, ezt ünnepelték hétfőn az intézményben többek között tortával, valamint azzal az adventi koncerttel, amelyen közreműködtek a békéscsabai zeneiskola pedagógusai és növendékei. Az intézmény keretein belül működő közösségek, mint a kertbarátok és a természetjárók vezetői ugyancsak köszöntötték a jubiláló klubot.

Takács Péter igazgató emlékeztetett, hogy 1991-ben alapította a város a Lencsési Közösségi Házat, amelyben rengeteg jelentős létszámú, tevékeny és összetartó közösség alakult meg az elmúlt évtizedekben. De a nyugdíjasklub kivétel, hiszen korábban hozták létre, azonban az intézményben talált otthonra. Azóta is kiváló az együttműködés, programokkal számítanak az érdeklődőkre.

Szarvas Péter polgármester hozzátette: nagyjából 40 éve nyerte el mai képét a Lencsési lakótelep. Úgy véli, sok minden szükséges ahhoz, hogy egy közösség 40. születésnapot ünnepelhessen, az érdeklődés, a szándék és az akarat mellett igazi szervezők kellenek. A nyugdíjasklub többek között utazásokat és előadásokat szervez. Úgy véli, se szeri, se száma a tevékeny csoportoknak a városban, és ezek közé tartoznak a nyugdíjasok közösségei is.

A rendezvényen mind Szarvas Péter polgármester, mind Takács Péter igazgató köszönetet mondott ajándékkal és elismeréssel Valach Jánosnénak, aki 16 éven keresztül vezette a klubot. A klub irányítását Szabó Zsuzsa vette át nemrég, aki pohárköszöntő beszédében köszönetet mondott az elődöknek; megtisztelőnek nevezte, hogy tovább vihetik azt a munkát, amit ők elkezdtek; valamint köszönetet mondott a Lencsési Közösségi Háznak is a feltételek biztosításáért, a támogatásért.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában