Segítség az ünnep előtt

2023.12.23. 17:03

Nagyszabású ételosztást szerveztek Békéscsabán

Összességében több száz adag szarvas- és sertéspörkölttel, paprikás krumplival, babgulyással, sült kolbásszal, mellé pedig 300 kilogramm kenyérrel, több száz kilogramm naranccsal és almával, valamint szaloncukorral várták – önzetlen támogatók felajánlásainak köszönhetően – a rászorulókat szombaton a Munkácsy utcában, a Frankó Produkciós Iroda előtt. A nehéz sorsúak számára forralt bort és teát ugyancsak készítettek.

Licska Balázs

A Frankó Produkciós Iroda előtt várták a rászorulókat karácsony előtt, a több mint két évtizedes hagyományoknak megfelelően

Fotó: Bencsik Ádám

Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke elmondta, hogy 2001 óta szervez nagyszabású ételosztást a nélkülözők számára, és az akció olyan komoly múltra tekint vissza, hogy a rászorulók számítanak is rá a szentestét megelőző napon. A kínált ételeket a szűkölködők helyben is elfogyaszthatták, a melegedők mellett, de elvitelre szintén biztosítottak számukra több adagot, hogy szentestére és karácsonyra is legyen számukra betevő. 

A karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, és fontos Jézus tanítását követni – fogalmazott a szervező. Hozzátette, hogy észre kell venni a szegényeket, azokat, akiket az élet peremére sodródtak, és lényeges számukra közvetlen segítséget nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában