Elismerés

2023.12.29. 14:18

Közlekedésbiztonságért sokat tett rendőröket ismert el az autóklub

Idén is elismerésben és jutalomban részesített két, a közlekedésrendészeten szolgálatot teljesítő Békés vármegyei rendőrt a Magyar Autóklub Dél-alföldi Regionális Szervezete. Az ünnepélyes díjátadást pénteken tartották Békéscsaba főterén, a városháza előtt, ahol Szikszai István, a Magyar Autóklub Békés vármegyei címzetes elnöke, országos küldött gratulált a kitüntetetteknek. Megköszönték nekik a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése érdekében végzett munkájukat, majd átadták a jutalmakat.

Papp Gábor

Kiemelkedő szakszerűséggel végzik a munkájukat

Fotó: Bencsik Adam

Az egyik elismerésben részesült Ruszkai Renáta rendőr őrmester, az Orosházi Rendőrkapitányság Forgalomellenőrző Csoportjának járőre, aki közel két és fél éve szerelt fel. Szereti a munkáját, gyorsan beilleszkedett a csapatba, örömmel fogadja tapasztaltabb kollégái tanácsait, és folyamatosan bővíti szakmai tudását. A másik jutalmazott Gyurcsan Tamás rendőr főtörzsőrmester, a Szarvasi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője. Ő több mint 13 éve lát el hivatásos szolgálatot és 2014 óta helyszínelő, így rendszeresen szembesül azzal, milyen szerencsétlenségekhez, tragédiákhoz vezet a szabálytalanság. Kollégáival mindennap azon dolgoznak, hogy minél több szabálytalankodót kiszűrjenek a forgalomból, és minél kevesebb baleset történjen, kevesebben sérüljenek meg, veszítsék életüket az utakon. Mindketten kivételes elhivatottsággal, hozzáértéssel és nagy szorgalommal végzik munkájukat.

Szikszai István köszöntőjében elmondta, a Magyar Autóklub 1962-ban kezdte el munkáját Békéscsabán, akkor alakult meg a helyi szervezet.

– Az országban elsőként Békéscsabán köszöntötték a közlekedésbiztonság érdekében sokat tett rendőröket, és azóta minden évben, a Magyar Autóklub békéscsabai szervezete bárhogy is alakult, folytatta ezt a hagyományt – emelte ki. – A rendőröket a munkájuk alapján, elöljáróik javaslata alapján választották, választják ki az elismerésre.

A címzetes elnök az autóklub szemszögéből néhány szóban kitért a közlekedés helyzetére is.

– A rendőrség kiemelt súlyt fektet arra, hogy a megelőzés érdekében tájékoztassa a közlekedésben résztvevőket. Rendezvényekkel, szórólapokkal, illetve személyes megkeresésekkel egyaránt tesznek a prevenció érdekében – tette hozzá. – Idén is csökkent minimálisan a balesetek száma, ugyanakkor sajnos a halálos balesetek száma nem mérséklődött.

Szikszai István a békéscsabai közlekedésben megoldandó feladatnak nevezte az elektromos rollerek használatának kérdését. 

– Előfordul, hogy ketten állnak a rolleren, vagy menet közben üzenetet küldenek, illetve telefonálnak – folytatta a gondolatot. – Alakul a KRESZ-módosítása, amibe a jogalkotó beleszerkesztette az elektromos kerékpárok, elektromos rollerek használatára való jogosultságot, illetve annak feltételeit.

Kiemelte, a két rendőrt a Magyar Autóklub békéscsabai, illetve országos szervezete nevében is díjazták. Nagyon fontosnak nevezte azt a kiemelkedő munkát, amelyet a közlekedésben résztvevők biztonságáért végeznek.

Kiemelkedő szakszerűséggel végzik a munkájukat

Pelleg József rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, elismerésben részesült rendőrkollégáik kimagasló munkát végeztek az idei évben. 

– Ismerve a tevékenységüket elmondható, hogy munkájukat kiemelkedő szakszerűséggel végezték és végzik – hangsúlyozta. – Jó hozzáállású, jó képességű, agilis munkatársakról van szó, akik nagyon jó kontaktust alakítanak ki az állampolgárokkal, az emberi tényezőket is szem előtt tartva dolgoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában