Búcsú

2023.12.29. 20:10

Kivívta betegei megbecsülését a nyugdíjba vonuló battonyai háziorvos

A battonyaiak gyógyítóját utolsó munkanapján, pénteken köszöntötte Boros Csaba polgármester és Balázsné Szabó Erzsébet képviselő. Dr. Eleso Adenrele Babakudu háziorvos nyugdíjba vonul.

Csete Ilona

Utolsó munkanapján a battonyaiak gyógyítója: dr. Eleso Adenrele Babakudu, mellette balra Boros Csaba Fotó: Facebook

Dr. Eleso Adenrele Babakudu háziorvosnak megköszönték több évtizedes, áldozatos munkáját, amit a battonyai lakosok egészsége érdekében végzett. Egészségben és boldogságban eltöltendő nyugdíjas éveket kívántak Battonya önkormányzata és a lakosság nevében – olvasható egy friss bejegyzésben a város hivatalos közösségi oldalán.

Mint arról korábban hírportálunk is beszámolt, a battonyaiak gyógyítója kapta 2023 májusában a díszpolgári címet. A képviselő-testülete ünnepi ülésén adták át a városi kitüntetéseket azoknak, akik a település hírnevének öregbítői, büszkeségei. Elsőként bejelentették, hogy Battonya város díszpolgára lett dr. Eleso Adenrele Babakudu.

A nigériai származású háziorvos már kisgyermekként orvos akart lenni, ezért 1970-ben Magyarországra jött tanulni. Először a Nemzetközi Előkészítő Intézetbe járt, ahol megtanulta a nyelvünket, majd 1977-ben a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karán végzett általános orvos szakon.

Battonyán háziorvosként 1988. október 1-je óta végezte gyógyító munkáját, 1993-tól vállalkozó háziorvosként.  Sokat tett a betegek lelkiismeretes ellátásáért és kiemelkedő szerepet töltött be a battonyai egészségügyben. A betegei maximális megbecsülését is kivívta kiemelkedő empatikus és követendően emberséges bánásmódjával, az állandó rendelkezésre állással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában