Közlekedés

2023.12.31. 09:16

Két vámegyei matricával utazhatunk végig az M44-esen januártól

Már tábla is figyelmeztet, miszerint fizetni kell az M44-es használatért januártól. Amennyiben végig akarunk menni a teljes szakaszon, ezt a Békésre és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére szóló e-matrica megvásárlásával tehetjük meg.

Beol.hu

Hétfőtől él a változás.

Fotó: MW-illusztráció

A nemzetiutdij.hu oldalon olvashatók szerint január 1-től bővül a díjköteles útszakaszok köre az e-matrica-rendszerben. A legnagyobb változást az M0-ás autóút eddig ingyenes szakaszainak (M0 déli és keleti szektor, Megyeri híd) díjasítása jelenti: a jövő évtől a teljes M0-ás autóút díjköteles lesz az e-matrica rendszerben közlekedők számára. Szintén bekerül a díjas szakaszok közé az M31-es autópálya, az M4-es autóút Törökszentmiklós-nyugatig, az M44-es autóút, az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza, az M76-os autóút Keszthely-Fenékpusztáig.

Az autolyamatrica.hu tervezője szerint ha valaki az M44-est szeretné használni, és azon végig akar menni, akkor két vármegyére: Békésre és Jász-Nagykun Szolnokra kell megvennie a havi vármegyei matricát – a kettő együtt egy évre 13 320 forint. A jogszabály szerint a vármegyei útdíjmatricák a szomszédos vármegye első lehajtójáig érvényesek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában