Kétéves munka zárult

2023.12.18. 15:37

Kamerák figyelik a szelektív szigetet Békéscsabán

Két eszközzel bővül Békéscsabán a térfigyelő kamerarendszer, a most üzembe álló berendezések az Árpád fejedelem téri szelektív szigetet és környékét, valamint a Haán Lajos tér és a Lepény Pál utcák közötti szakaszt figyelik meg – erről döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés, és ezt jelentette be a Hajrá Békéscsaba-frakció hétfői, a városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján az Árpád fejedelem téren dr. Juhász István tanácsnok és dr. Szigeti Béla önkormányzati képviselő.

Licska Balázs

Dr. Juhász István tanácsnok és dr. Szigeti Béla értékelte az Árpád fejedelem téren tartott sajtótájékoztatót. A szerző felvétele

– Kétéves munka eredményeként sikerült térfigyelő kamerákat elhelyezni az Árpád fejedelem téren – ismertette dr. Szigeti Béla, hozzátéve, hogy a szelektív szigettel és a hulladék itteni illegális elhelyezésével kapcsolatban rengeteg megkeresést kapott. Elmondta: most rend van, de sokszor a terület tele van szeméttel, vannak, akik más városrészekből is ide hozzák szabálytalan módon a hulladékot. Ezért volt szükség a térfigyelő kamerákra, amivel szerinte precedenst is teremtenek.

Megosztotta, hogy vélhetően más szelektív szigetekhez, például a Katona utcaihoz, a belvárosi óvoda környékén lévőhöz is szükség lesz telepíteni ilyen berendezéseket. Erre ad lehetőséget az, hogy a város költségvetésében elkülönítettek egy 40 millió forintos keretet köz- és közlekedésbiztonsági céllal, a forrásból térfigyelő kamerákat szerelnek fel és zebrákat létesítenek.

– A város rendezettsége javulhat az eszközök révén – folytatta dr. Juhász István. A költségvetésről szólva hozzátette, hogy jövőre is fontos lesz a takarékoskodás. Megemlítette, hogy az elmúlt időszakban a tavalyi adatokhoz képest a városi intézmények és cégek 13 százalékkal kevesebb gázt és 8 százalékkal kevesebb villamos energiát használtak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában