Önkéntesek

2023.12.15. 10:02

Jubiláló véradókat köszöntöttek Eleken

Köszönetet mondtak azoknak, akik már sokszor nyújtották karjukat, hogy embertársaiknak segítsenek.

Beol.hu

Oklevél és virágcsokor is járt a sokszoros véradóknak.

Forrás: Facebook

„Dr. Rus-Gal Gabriellával, a gyulai vérellátó állomás vezetőjével a jubiláló önkéntes véradókat köszöntöttük ünnepélyes keretek között a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban. Az ünnepségen köszönetemet fejeztem ki a Magyar Vöröskereszt eleki szervezetében hosszú évek óta dolgozó Rocskár Jánosnénak is, aki nélkül elképzelhetetlenek a városunkban a véradások. 

A Magyar Vöröskereszt toborzó munkájának és a rengeteg önkéntes véradónak köszönhetően biztosított az egészségügy működéséhez nélkülözhetetlen vérkészlet. Az idei évben ez idáig csaknem 400 ezer ember köszönheti az életét a véradóknak. Naponta 1600-1800 önkéntes véradó részvétele szükséges ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű készlet álljon rendelkezésre a jövőben is, ezért ezen a téren soha nem lehet megállni, folyamatosan dolgoznunk, kell, hogy minél több önkéntes legyen a jövőben is” – írta közösségi oldalán Szelezsán György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában