Pályázatok

2023.12.28. 12:07

Jövőre is folytatódhatnak a fejlesztések Körösladányban

A várható 2024-es fejlesztésekről is tájékoztató hangzott el a körösladányi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Kardos Károly, a város polgármestere több pályázati lehetőségről is beszámolt.

Papp Gábor

A kerékpárutak állapotára is figyelnek.

Fotó: Für Henrik - archív

Kardos Károly elmondta, két olyan pályázatuk van, amely 2024-ben biztosan el fog kezdődni. A védőnői szolgálatot 150 millió forintból bővítik majd. Mint azt korábban megírtuk, a projektben a meglévő épületet bővítik, illetve energetikailag, hőszigeteléssel, valamint napelemek telepítésével korszerűsítik azt. Emellett parkolókat építenek, akadálymentesítenek és mobil informatikai berendezéseket, valamint a méhnyakrákszűréshez szükséges eszközöket vásárolnak. A polgármester kiemelte, a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően előreláthatólag február közepére, végére választhatják majd ki a fejlesztés kivitelezőjét, a konkrét munka pedig ezt követően, márciusban, tavasz elején kezdődhet el, és év végére be is fejeződhet.

Ugyancsak pályázati források segítségével a Sebes-Körös partján vízitúra táborhelyet és csónaktároló öblöt alakítanak ki. A projekt célja a folyó élővilágának bemutatását lehetővé tevő kajak-kenu vízitúrák és az aktív turizmushoz, horgászathoz kapcsolódó alapinfrastruktúra kiépítése. Kajak-kenu kikötőt, csónaktárolót és sólyapályát hoznak létre. A testületi üléssel egy időben még egy hiánypótlás zajlott a projekt kapcsán. Amint engedélyt kap a kiviteli terv, ennek a beruházásnak az esetében is elkezdődhet a közbeszerzés. A kivitelezőt tavaszra választhatják meg, és a vízjárástól, valamint az időjárás függvényében készülhet el a projekt.

A Magyar Falu Program keretében pályáznak a nagy játszótér felújítására. 

A létesítmény leamortizálódott az elmúlt években, hintákat is le kellett szerelni. Ezt szeretnék pótolni az elnyert pályázati források, illetve önerő segítségével. 

Az önkormányzat visszamaradt pályázati forrásokra is pályázna, amiből a köröstarcsai út felújítását végeznék el. Az elképzelést 2023 januárjában elutasították, és szeretnék újra beadni a pályázatot. A polgármester szólt arról, hogy a testületi ülést megelőző hetekben ajánlatot kértek zúzott kőre, hogy a már meglévő betontörmelék, illetve a kő segítségével a nagyobb kátyúkat betömjék. Hozzátette, a beszerzés nem egyszerű. Kiemelte, hogy a település újladányi részén az önkormányzat saját forrásból leaszfaltozta a kerékpárút városrészen futó oldalát is. A Körös-hídon ezt azért nem tehették meg, mert az nem az nem városi tulajdon.

Az önkormányzat a testület döntésének függvényében megvalósítana kisebb útépítéseket- illetve felújításokat a településen, különösen olyan helyeken, amelyet a későbbieket várhatóan nem érintenek majd pályázati források segítségével elkészülő fejlesztések. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában