Békéscsaba

2023.12.15. 13:43

Húsz család kapott fenyőfavásárlási utalványt

Összesen 100 ezer forint értékben húsz, egyenként 5 ezer forintos fenyőfavásárlási utalványt ajándékozott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő rászoruló békéscsabai családoknak.

Licska Balázs

Húsz család számára ajándékozott fenyőfavásárlási utalványt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő

Fotó: Bencsik Ádám

Az utalványokat pénteken adta át a családok tagjainak a családsegítő és gyermekjóléti központ Szabadság téri épületében, és ezzel kívánt számukra áldott karácsonyt.

Herczeg Tamás elmondta, hogy advent idején sok cég, civil szervezet, magánszemély adományoz tartós élelmiszereket, ruhákat nehéz sorsú családoknak. Pár évvel ezelőtt merült fel benne a gondolat, hogy karácsonykor annak is szempontnak kell lennie, hogy legyen karácsonyfa az otthonokban, hiszen ez teszi szebbé, emelkedettebbé az ünnepet. Ezért döntött úgy, hogy fenyőfavásárlási utalványt ajándékoz szűkölködő családok számára.

Mindegyik érintett család nagy, három-hatgyermekes család, és van, ahol a gyermekeket egyedül nevelik – folytatta az országgyűlési képviselő. Az érintettek kiválasztásában segítséget nyújtott a családsegítő és gyermekjóléti központ, hiszen a békéscsabai intézmény szakemberei ismerik azokat, akiknek ez a támogatás fontos lehet. Az utalványokat a családok egészen jövő hét végéig válthatják be Jaminában egy egyéni vállalkozónál.

– Nagy segítség ez az 5 ezer forint abban, hogy karácsonyfát vásárolhassanak, ha ki kell pótolni az összeget, akkor kipótolják – ezt mondta egy anyuka, miután átvette az utalványt.

Varga Éva, a családsegítő és gyermekjóléti központ igazgatója megerősítette: ha ez a támogatást nem kapnák meg az érintett családok, akkor náluk nem lenne karácsonyfa az ünnepekkor. Hiszen a prioritást a rászoruló családoknál az élelmiszer és a ruha jelenti, nem a fenyő.

– Ezt a problémát sikerült áthidalni Herczeg Tamás országgyűlési képviselő jóvoltából – folytatta Varga Éva. Az igazgató egy megható történetet is megosztott, miszerint volt egy 13 éves fiú, aki azt kívánta karácsonyra, hogy tudjanak fenyőfát állítani, és ebben segített a vásárlási utalvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában