Ünnepvárók

2023.12.24. 06:58

Ételosztással is kedveskedtek a Mindenki Karácsonyán Kondoroson

A kedvezőtlen időjárás miatt a szabadtérről a helyi művelődési házba tették át a kondorosi önkormányzat, valamint a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület Mindenki Karácsonya rendezvényét szombaton délután.

Nyemcsok László

A gyermekek ajándékokkal térhettek haza a rendezvényről

Ribárszki Péter polgármester kiemelte, ez év karácsonya előtt is ételosztással kedveskedtek a város lakóinak. Az ünnepvárás keretében a Kondorosi Csárda séfjei adventi lencsegulyást készítettek, amit műanyag edényekbe porcióztak ki a csárda Nádas-termében, így a hagyományoktól eltérően most az otthonukban fogyaszthatták el az ételt a rendezvényre kilátogatók. Az adománygyűjtő akció jóvoltából a gyermekeket ajándékok várták, amik kiosztása közben a karácsonyi szavalatok sem maradhattak el.

Dankó Béla a teakínálásban is szerepet vállalt

A művelődési házban Sutyinszky Zoltánnak, a helyi Petőfi István Általános Iskola igazgatójának gondolatait követően az általános iskolás diákok kedves kis előadása következett, majd pedig a város koszorúján fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja.

Az ünnepi hangulathoz hozzájárult a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület és a Nagycsaládosok Egyesületének szeretetvendégsége. Ennek keretében például Dankó Béla országgyűlési képviselő forró teát kínált a megjelenteknek, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjai pedig az általuk sütött mézeskalácsokkal vendégelték meg a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában