Elismerés

2023.12.16. 10:45

A kétegyházi Zombai Károlyné Nemzetiségekért-díjat érdemelt ki

A magyarországi nemzetiségek érdekében példaértékű tevékenységet végző személyiségként jutalmazták Zombai Károlyné Szarka Máriát.

Nyemcsok László

Semjén Zsolt (balra) és Soltész Miklós adta át a kitüntetést Zombai Károlynénak

A Kétegyházi Román Tájház kulturális referense, és pedagógusi munkája mellett a román nemzetiségi hagyományok megőrzéséért és továbbadásáért tevékenykedik hosszú esztendők óta. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közösen adta át pénteken Budapesten Máriának.

– Újabb büszkeség Békés vármegyének, szívből gratulálok Zombai Károlynénak – hangsúlyozta Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője. Dr. Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere hangsúlyozta, őszinte szívvel adta polgármesteri ajánlását. Egyúttal gratulált Marika néni áldozatos munkájához, és további jó egészséget kívánt számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában