Dekoráció

2023.11.29. 18:51

Sétáltunk, megnéztük az adventi készülődést Orosházán - galériával

Díszítik Orosháza belvárosát. Még a csapadékos időjárás előtt kihelyezték a forgalmasabb utak, utcák mentén a díszvilágítást, kedden felállították a 12 méter magas fenyőt a főtéren, a város karácsonyfáját. Szerdán pedig díszítették, ahogy a templomkertbe is érkeztek díszek, újdonságok.

Csete Ilona

Új szelfipontok: lehet majd a Mikulással, a jegesmedvékkel is fotózkodni

Fotó: Csete Ilona

Orosháza új helyszíneken is attrakciókkal készül az adventi időszakra. Sokan kérdezték már tőlünk, ismerjük-e a részleteket. Megismertük, Dávid Zoltán polgármestert szerda délelőtt elkísértük, megnéztük, hova, milyen dekorációk kerülnek.

A város karácsonyfája mellett bárki elhaladt, nem hagyta szó nélkül: hatalmas és gyönyörű. Valóban az. A katolikus templomkertben már katonás rendben sorakoznak a faházak, egy arra kerékpározó ismerős invitálta is hírportálunkat, majd látogassuk meg, mert kézműves termékeivel ő is jelen lesz az adventi vásárban. Megnyugtattuk: felkeressük!

Dávid Zoltán az óriás mesekönyvet (Benedek apó karácsonya) dekorálóknál kicsit időzött, majd az éppen a katolikus templomkertbe kihelyezett szelfipontot ellenőrizte, a vidám Mikulást és a piros postaládáját. Elfoglalta a helyét az egyik korcsolyázó jegesmedve is, amit szintén pompás fényekkel világítanak meg. A zenepavilon területén lesz a betlehemi jászol és a tér minden sarkában sziporkázik majd egy figura: a rénszarvas a szánjával, Manó Peti, meg a többiek.

Majd átsétálva az Árpád-kertbe, a már napokkal korábban felállított sátornál elmondta a városvezető, hogy az adventi hétvégéken a műsorokat az ottani színpadon rendezik. A fedett tér majd félezer ember befogadására alkalmas. Oda is bekukkantottunk, valóban hatalmas a sátor.

– Mind a négy adventi vasárnapon helyi gyerekek adnak műsort, majd sztárfellépő érkezik hozzánk. Az első vasárnap a Székács iskolásoké, azt követően Koós Réka énekel itt. Bízom abban, hogy sokan részt vesznek az ünnepi programokon, a gyertyagyújtásokon, meghallgatva a lélekemelő gondolatokat, a gyerekek kedves műsorát és utána a koncertet. Jó lesz találkozni, együtt hangolódni az ünnepre – mondta a polgármester.

Az Árpád-kert lombhullató fáinak a leveleit folyamatosan szállítják el a Városüzemeltetési Zrt. dolgozói, mert a téren is számos látványosság, dekorációs elem kap helyet. Karácsonyi gömbök, csillagok, valamint piros szívek is díszítik majd az említett területeket. A tél jeges csodavilágát idézi két miniszökőkút, ami szintén megérkezett.

Úgy értesültünk, csütörtökön felkapcsolják a fénydekorációkat, ellenőrzik, hogy minden hibátlanul működjön az ünnepi várakozás heteiben.

A fehér-arany színkombináció a nyertes

Az Oros-haza Baráti Kör idén is szavazásra kérte az orosháziakat, hogy ők döntsék el a 2023-as adventi koszorú színét. Az óriás adventi koszorú szombaton foglalja el az Árpád-kertben, a szökőkúton a helyét.
A pompát és csillogást idén is az arany biztosítja, a kérdés az volt, melyik szín kerül mellé. A szavazók döntöttek: az idei színkombináció: az arany fehérrel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában