Körösök Völgye Natúrpark

2023.11.11. 18:33

Ökobörzét és madárodú örökbefogadást tartottak a csabai ligetben

Ökobörzét, madárodú örökbefogadást és Márton-napi lámpás készítést és járást tartottak szombaton a Széchenyi ligetben a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésében.

Vásári Erzsébet

Bemutatták kínálatukat a termelők.

Fotó: Vásári Erzsébet

Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet vezetője elmondta, a Ligeti Vásár már több, mint 15 éves rendezvényük, és minden hónap második szombatján rendezik meg. Mostani rendezvényükön közel 20 olyan termelővel találkozhattak az érdeklődők, akiktől ritkán van alkalmuk vásárolni a békéscsabai piacon. Továbbá érkeztek az ökobörzére olyan magánszemélyek, akik a jó minőségű, még sokáig használható otthoni eszközeiket és ruháikat adták tovább.

Pócsi Gabriellától megtudtuk, egy évvel ezelőtt vették át a madárodú örökbefogadás és a madárkarácsony program szervezését, így ezeket idén tartják meg másodjára. Az előbbi lényege, hogy minden évben egy egész évre örökbe fogadhatnak családok, magánszemélyek, vagy akár intézmények azokból a madárodúkból, amiket a Széchenyi ligetbe helyeznek ki. Hozzátette, tavaly tíz ilyen odú volt, és örömmel tapasztalták, hogy szinte mindegyiknek volt lakója. Elmondta, az esős idő sajnos nem engedte meg, hogy az örökbefogadás napján ki is helyezzék az odúkat, de a következő két hétben ezt pótolják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában