Állagmegóvás

2023.11.17. 16:38

Megújult a vésztői tájház

Szükségszerűvé váltak a vésztői tájház felújítási és állagmegóvási munkálatai, ugyanis a 2006-ban vásárolt, 2010-ben átadott kiállítóhely és közösségi tér az évek során amortizálódott.

Licska Balázs

Szükségszerűvé váltak a munkák a tájháznál

Fotó: Bodóczki Róbert/Vésztő

Az elmúlt egy évtizedben nagyobb beruházások nem történtek az épülettel és annak környezetével kapcsolatban, eddig – írták a vésztői önkormányzat Facebook-oldalán, emlékeztetve, hogy a képviselő-testület nyáron döntött a karbantartásról. 

A külső felújítási munkálatok között a teljes felületen falkaparás történt, faljavítással, hálózással és új falburkolati réteg felvitelével, falfestéssel, lábazatfestéssel. Cserélték és bádogozták a széldeszkákat; míg a fa díszítőelemek, valamint az utcafronti kerítés teljes lazúrfestést kaptak; továbbá a régi ajtókat, ablakokat csiszolás után mázolták. Az udvarban található kemence háncsolása és újratapasztására, mázolására is sort kerítettek, a filagória teljes festésével egyaránt.

Mint írták, a következő években a belső terek falazatát javítanák, festenék, valamint a górészínpad teljes körű, időtálló felújítása is a tervek között szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában