Összefogás

2023.11.21. 13:30

Együttműködési megállapodást kötött az Alföld Slow Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet

Együttműködési megállapodást írt alá az Alföld Slow Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatósága a napokban Békéscsabán. A dokumentumot, mely a jövőbeni közös munka kereteit fekteti le Szebellédi Zoltán egyesületi elnök és Csibor Márton vármegyei igazgató írta alá.

Gyemendi Réka

Csibor Márton és Szebellédi Zoltán.

Ahogy közleményükben írják, 2023 nyarán került szakmai kapcsolatba egymással az Alföld Slow Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatósága. A két szervezet a szakmai egyeztetések alkalmával megismerte egymás tevékenységét és számos olyan közös célt határoztak meg, melyek elérése érdekében érdemesnek látják együtt gondolkodni és cselekedni. 

Az elkövetkezendő időszak együttműködésének fő célkitűzése a magyar kultúra népszerűsítése, a hagyományőrzés és az aktív közösségek építése, segítése, emellett pedig közös konferenciák, rendezvények és projektek megvalósítása. 

Az összefogás fontos elemét képezi a Békés vármegyei közművelődési szakemberek részére szervezett tudásmegosztó alkalmak megszervezése a „slow mozgalom” és „slow turizmus” kapcsán, illetve a települési értékfeltáró munka és az értékközpontú gondolkodás segítése, támogatása a vármegye településein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában