Matematika verseny

2023.11.25. 16:27

Az orosházi Kiss Emma vihette haza az arany dobókockát

A matematika nélkülözhetetlen életünkben. Nap mint nap találkozunk használatával. A logikus gondolkodás, a számolás képessége felnőtt életünk része. Ennek megalapozása az óvoda után az iskolai életnek is fontos része. A tanulók tudásának ezen a területen is magas szintűnek kell lennie. Ezért született meg az a matematikaverseny, amit az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye már 18 éve szervez.

Csete Ilona

Matematika tudásukról adtak számot a fiatalok

Fotó: BMH

Az idei járási-városi Arany Dobókocka Matematikaversenyen 68 matematikát, logikus gondolkodást kedvelő gyermek és pedagógusaik gyűltek össze Orosházáról és környékéről. Vannak gyerekek, akik évről évre visszatérnek a Czina iskolába, erre a megmérettetésre.

– Mindenki legfőbb vágya az, hogy a legjobbak között remekeljen és hazavihesse a 3D nyomtatással készült arany dobókockát. Az idei évben a feladatok összeállításában a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ matematika szaktanácsadója, dr. Rókáné Rózsa Anikó segített az iskola pedagógusainak. A versenyfeladatok lektorálásában több nagy tapasztalatú matematikát tanító pedagógus is részt vett. 3. osztálytól kezdődően, hat korcsoportban versenyeztek a tanulók. A feladatok között sok volt, ami a logikus gondolkodásukat tette próbára.

Izgalommal várták a fiatalok az eredményhirdetést

A feladatok javítását a kísérő pedagógusok végezték. Amíg a tanárok dolgoztak, a gyerekeket finomságokkal vendégeltük meg. Miután pótolták az energiát, jókedvű játék vette kezdetét az iskola könyvtárában, informatika-, és olvasótermében. Nézhettek könyveket, filmet, társasjátékozhattak és kézműveskedhettek a vendégek. Az iskola folyosóján megtekinthettek az érdeklődők egy kiállítást is, ami a Körös-Maros Nemzeti Park növény-, és állatvilágát mutatja be – számolt be sikeres napjukról a házigazda oktatási intézmény.

A várva várt eredményeket a tagintézmény vezetője, Nyistné Pipis Csilla hirdette ki és oklevelek, szép könyvek és érmek találtak gazdára. Az első helyezettek közül a legjobban teljesítő tanuló vihette haza az arany dobókockát.

Eredmények

3. évfolyam: 1. Pintér Bálint Vilmos (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), 2. Farkas Zalán (Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola), 3. Várady Zétény (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium). 

4. évfolyam: 1. Rozsos Ákos (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), 2. Szőnyi András László  (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), 3. Bokros Levente (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye). 

5. évfolyam: 1. Czombos Olivér (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola), 2. Alzubi Yahya (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium), 3. Juhász András (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola). 

6. évfolyam: 1. Fodor Nóra Melinda (Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda), 2. Ivacska Martin (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézménye), 3. Kiss Angelika (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola). 

7. évfolyam: 1. Kiss Emma (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), 2. Zsoldi Lajos Gábor (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium), 3. Kis Levente (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola). 

8. évfolyam: 1. Vannai Lívia (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium), 2. Szőnyi Péter (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), 3. Csernyi Ákos (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola).

A 2023 évi Arany Dobókocka díj tulajdonosa: Kiss Emma, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 7. évfolyamos tanulója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában