Ünnepség

2023.11.13. 10:14

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték Kevermesen

A szociális munka napja alkalmából a kevermesi önkormányzat szervezett ünnepséget az ágazatban dolgozóknak. Hárman kapták meg Az év szociális dolgozója elismerést Lantos Zoltán polgármestertől.

Csete Ilona

A szociális ágazatban dolgozó kevermesi kollektívának szerveztek ünnepséget

Forrás: Facebook

A szociális munka napján ráirányítják a figyelmet azokra, akik az év minden napján segítik, gondozzák a segítségre szorulókat. Kevermesen is a szociális, a gyermekjóléti és a gyermekvédelmi szolgálatokban dolgozó munkatársakat hívták, várták egy ünnepségre pénteken.

Lantos Zoltán polgármester emlékeztette a megjelenteket, hogy az Országgyűlés 2016 decemberében döntött arról, hogy november 12-ét, a szociális munka napját munkaszüneti nappá nyilvánította.

– Helyi rendeletünkben rögzítettük, hogy az ágazatban dolgozókat a szociális munka napján köszöntjük, a legkiválóbbaknak átadjuk Az év szociális dolgozója elismerést. Településünkön három olyan szervezet működik, amelyeknek a kollektívájával ünnepeltünk – nyilatkozta hírportálunknak a település vezetője.

Az önkormányzat fenntartásában működik a Kevermesi Családsegítő, Gondozási és Szociális Központ. Az év szociális dolgozója díjat itt Imre Béláné vehette át. Az MPE Dél-Alföldi Intézményműködtető Központ által működtetett humánszolgáltató munkatársa, Balla Gábor és a támasz házban dolgozó Tóth Zsolt is ebben az elismerésben részesült. A megjelenteket köszöntötte ennek az intézménynek a vezetője, Puju János is.

Lantos Zoltán átadta az elismerést Imre Bélánénak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában