Elek

2023.10.15. 12:36

Rózsaszín, mellrák elleni sétát tartottak - galériával

Idén újra megtartottuk városunkban is a Magyar Rákellenes Liga szervezésében a “Rózsaszín séta a mellrák ellen” elnevezésű programot – adta hírül szombaton Szelezsán György, Elek polgármestere.

Vásári Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

A polgármester ismertette: a program fő célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a rózsaszín városi séta a legjelentősebb esemény.

Megtudtuk, a programot a Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezetének vezetője, Kecskés Andrea nyitotta meg és egyben hívta fel a figyelmet a mellrákszűrés fontosságára és a betegség veszélyeire.

Szelezsán György a népbetegségek vonatkozásában hangsúlyozta, hogy a megelőzés a legfontosabb. Elsősorban rajtunk múlik ugyanis az, hogy mennyire vigyázunk magunkra, emellett fontos, hogy odafigyeljünk szeretteinkre is. Mindenkit arra kért, hogy lehetőleg éljen egészségesen, figyeljen oda az étkezésre, mozogjanak az emberek rendszeresen, vegyenek részt a többnyire ingyenes szűrővizsgálatokon és amennyiben úgy érezik, hogy valami nincs rendben, ne késlekedjenek azonnal szakemberhez fordulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában