Halloween

2023.10.29. 18:06

Rémséges élményeik voltak a szénásiaknak: ellepték a falut a szellemek, az ördögök, a lidércek – galériával

Népszerű Halloween szokás a csokigyűjtés: jelmezbe öltözött gyerekek bekopognak a házakba és édességet kapnak a házigazdáktól. A nagyszénásiak szörnyecskékkel teli órákat éltek át szombaton, amikor sötétedni kezdett.

Csete Ilona

Rengetegen öltöttek rémes jelmezt és indulhatott a csokivadászat.

Fotó: Tüskés Tibor

Nagyszénáson csokigyűjtő csínytevésre készültek hétvégén. Idén második alkalommal hirdették meg a Csokit, vagy csínyt! játékot, amelyre jelmezeseket, csokivadászokak s fogadó háztulajdonoskat is vártak. Szombaton, ahogy sötétedett, a résztvevők a kulturális központ előtt gyülekeztek, majd elindultak, a község utcáit járva. Félelmetesen és borzongatóan ötletes arcfestésekkel, maszkokkal, jelmezekben lepték meg a velük találkozókat.

A jelmezesek a fogadó házak gazdáit énekkel, hangos Csokit vagy csínyt! kiáltással csalták ki a kapukba. Aki a csínyt választotta, azt meglepték a jövevények: a fülsértő sikoly se volt ritka, vagy egy ijesztő arccal való találkozás. Minden csíny megengedett volt, a fantázia pedig határtalanul szárnyalt.

A szervezők nevében (a Nagyszénási Kulturális Központ és a Gondozási Központ Bölcsőde közösen csalogatta a falubelieket játékra) Bagi Anita elárulta a borzongató este után, hogy 106 gyermek jelentkezett csokivadásznak, szombaton megjelent 97. Kísérőik is jelmezbe bújtak.

Míg tavaly 9 fogadó ház volt, ez a szám mostanra 20 lett. Egy térképet kaptak a csokivadászok, amin a bejelölt 20 ingatlan szerepelt. 19 óráig járták a nagyközség utcáit a csokivadászok azt kiabálva: „Csokit vagy csínyt!” – és gyűjtötték az édességeket.

Idén a fogadó házak is alaposan kitettek magukért: rémséges díszekkel dekorálták ki környezetüket. Ráadásként volt, ahol az egész család beöltözött a gyerekek fogadására.

A szervezők a sikeren felbuzdulva már a jövőt tervezik: azt biztos, egy rémesen jó kakaópartival kiegészítik a mókát 2024-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában