Újságlapozó

2023.10.22. 15:24

Olvasnak-e a szakmunkástanulók? Erről írt a Népújság 50 éve

Múltidéző összeállításunkban a Békés Megyei Népújság egykori lapszámaiból csemegéztünk. Ezúttal az 1973. október 22-én megjelent Békés Megyei Népújságba lapoztunk bele.

Beol.hu

A TIT Békés Megyei Szervezetének VI. Küldöttértekezletéről olvashatunk egy részletes beszámolót az újság címoldalán. Megállapították, hogy a TIT a jelzett időszakban jelentős tevékenységet végzett a közművelődés rá eső területén.

 

Az egyik belső oldalon Ének a szabadságról címmel gyulai úttörők és KISZ-tagok menetéről olvashatunk, akik ,,Nixon gyilkos” kiáltással vonultak a városban, s kiálltak Latin-Amerika népe mellett.

 

A család-otthon rovatban életmód-tanácsokat olvashatunk, egyrészt arról, hogyan tudjuk segíteni gyermekeink tanulását, másrészt arról, hogyan öltöztessük az ikreket. Utóbbit egy kilencéves ikerpár, Ili és Mili példáján át mutatta be az újság. 

 

Az újság kulturális mellékletében, a Köröstájban Veszprémi Miklós arra a kérdésre keresi a választ: olvasnak-e a szakmunkástanulók? 

 

Korábbi újságlapozóinkat itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában