Megbízólevél

2023.10.12. 15:42

Méltó utódként képviselné Hanó Miklós elvesztése után a 9. számú körzet ügyeit Nagy Sándor Békéscsabán

Átvette önkormányzati képviselői megbízólevelét Nagy Sándor csütörtökön a városházán. Gojdárné dr. Balázs Katalin, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy Hanó Miklós alpolgármester, önkormányzati képviselő elvesztését követően megüresedett a mandátum a 9. számú egyéni választókerületben.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester is gratulált Nagy Sándornak

Fotó: Bencsik Ádám

A hatályos jogszabályok alapján, jelölőszervezetekként a Fidesz és a KDNP voltak jogosultak ara, hogy eldönthessék: azok közül, akik szerepeltek 2019-es önkormányzati választáskor a kompenzációs listán, melyik jelölt vegye át a megbízólevelet. Nagy Sándor elmondta, hogy nem szeretett volna ilyen áron képviselő lenni, hiszen egy jó barát, Hanó Miklós elvesztése miatt került be a testületbe. 

Fura helyzetnek nevezte, hogy a törvény értelmében listáról delegálták, ugyanakkor egy egyéni választókerületet örökölt meg. Az örökség értelmében az egyik legfontosabb feladatának a 9. számú körzet ügyeinek képviseletét jelölte meg. Bár tájékozódnia kell, tisztában van azzal, hogy Hanó Miklós a kerületben sok mindent, sok mindenkit, sok intézményt támogatott, szeretné méltó utódként ellátni a feladatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában