Kilencvenedik születésnap

2023.10.07. 19:35

Kell, hogy legyen célunk – vallja a muronyi szépkorú ünnepelt

Szőke Istvánné Julika nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Szegfű Gábor polgármester. Murony szépkorú lakosa virágcsokrot és ajándékcsomagot kapott.

dr. Nagy Szilvia

A polgármester köszöntötte az ünnepeltet.

Elmondta, 1933. október 6-án született Békésen földműves család gyermekeként. Tanyai világban nőtt fel, iskoláit Békésen végezte, de már fiatalon besegített a mezőgazdasági munkába. Férjével 1952 decemberében kötött házasságot, két gyermekünk született, egy fiú és egy lány. Julika néninek azóta négy unokája és három dédunokája van. 

– A hatvanas években mindketten érettségit és mezőgazdasági technikusi végzettséget szereztünk a munka mellett. Ezután a muronyi téeszben dolgoztunk, én a könyvelésben. A hetvenes években kezdtünk el építkezni a faluban, 1979-ben be is költöztünk, előtte 1956-tól 1979-ig tanyán laktunk, még petróleumlámpával világítottunk. A munka mellet sok állatot neveltünk. Azt, hogy mi a hosszú élet titka, még senki nem tudta megmondani. Fontos a boldog családi élet, az unokák, dédunokák kedves szeretete, ami feledteti a nehézségeket, növeli az életkedvet. Kell, hogy legyen célja az embernek és hite az eléréséhez – sorolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában