KRESZ

2023.10.10. 13:49

Így kell kerékpárral szabályosan közlekedni a füzesgyarmati városközpontban - videóval

Hogyan kell kerékpárral szabályosan közlekedni a városközpontban, mikor van elsőbbsége a biciklisnek és mikor nem? – erről osztottak meg egy rendőrség által készített videót a füzesgyarmati önkormányzat Facebook-oldalán.

Licska Balázs

A videóban elhangzik, hogy a Bethlen utca és az orvosi rendelő között a kerékpárúton közlekedő bicikliseknek van elsőbbségük, az autósoknak ki is tették a táblát, miszerint kötelező a bringásoknak elsőbbséget adniuk. Az orvosi rendelő és a posta között viszont a kerékpárosok számára helyeztek ki olyan jelzést, hogy elsőbbséget kell adniuk. Ha itt nem jön autós, akkor lassítás és szétnézés után áttekerhetnek. Amennyiben viszont leszállnak a bicikliről és azt maguk mellett tolják, akkor gyalogosnak számítanak. Ebben az esetben a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, azaz a zebrán – a gyalogosokhoz hasonlóan – nekik van elsőbbségük az autósokkal szemben.

A posta és a Kossuth utca közötti kerékpárúton ugyanaz a helyzet, mint a Bethlen utca és az orvosi rendelő között. Azaz a bicikliseknek van elsőbbségük a kocsikkal szemben, a sofőröknek el kell engedniük a kerékpárton érkező bringásokat. A videóban hangsúlyozták, hogy mindig nagyon fontos körültekintően közlekedni. Azt kérték a biciklisektől, hogy vegyék fel a szemkontaktust a járművezetőkkel, az autósokkal; figyeljék azt, hogy látják-e őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában