Gasztrorendezvény

2023.10.21. 18:29

Debreceni párosan is szép az élet a Csabai Kolbászfesztiválon

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke szívesen „kolbászolt” a Munkácsy-sátorban a szombati nagygyúrás előtt, mert, ahogy mondta, mindenhol barátokra, ismerősökre talált. Debreceni lévén a debreceni párosra esküszik, ezért is indultak két csapattal, és a saját receptjük alapján gyúrták a kolbászt.

Nyemcsok László

Kósa Lajos (jobbra elöl) örült a találkozásoknak is

Forrás: Facebook

– Sokaktól hallottam, hogy ide el kell jönni, de most megtapasztaltam, hogy ide jövőre is el kell jönni – hangsúlyozta Kósa Lajos. – Találkoztam az asztalunk környezetében helyi és környékbeli csapatok mellett erdélyi csapatokkal, szlovákokkal, csehekkel, lengyelekkel, meghívtuk egymást a fesztiváljainkra. Egy biztos, a Csabai Kolbászfesztivál jövőre is jó találkozási pont lesz.

Erről beszélt Fásy Ádám, a Fásy Mulató és a Zeneexpressz tulajdonosa is, aki mindig büszkén vallja, hogy Békés vármegyei, és ide mindig hazajön.

– A kolbászfesztivál különösen közel áll a szívemhez, ugyanis szinte a kezdetektől részese vagyok – hangsúlyozta Ádám. – Számos díjat kiérdemeltünk barátaimmal a kolbászgyúrásban, és a szervezők elérkezettnek látták az időt, hogy immáron pontozzak. Örülök, hogy olyan zsűribe kerülhettem, ahol hozzám hasonlóan díjazzák a jó kolbászokat. Békés vármegyeiként tudom, hogy mindenki szerint a sajátja a legjobb kolbász, de nekünk az a dolgunk, hogy a sok jó közül megtaláljuk a legjobbakat.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában