Szemle

2023.10.12. 09:54

Csütörtökön is szállítjuk a friss békéscsabai híreket

Egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak a legfrissebb békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

A Rózsa utcai nyerte idén a Kerékpárosbarát Iskola címet Békéscsabán
Az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai telephelye nyerte el idén a Kerékpárosbarát Iskola címet Békéscsabán, azt követően, hogy az önkormányzat a közelmúltban, az autómentes nap apropóján egy versenyre hívta az általános iskolákat. Az elismeréseket szerdán adták át a városházán. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy Békéscsaba kerékpárosbarát város, kiváló bicikliút-hálózattal rendelkezik, az átlagnál is többen tekernek. Hangsúlyozta a környezetvédelem fontosságát és azt, hogy az autó mellőzésével, kerékpárral vagy akár e-rollerrel közlekedve, a tömegközlekedést használva tisztább, rendezettebb környezetet lehet teremteni, javítani lehet a levegő minőségét. Ezt az üzenetet pedig fontos minél többekhez, köztük a fiatalokhoz is eljuttatni, erre remek alkalom az autómentes nap.

Gázszivárgás miatt menekítettek ki tizenkét embert Békéscsabán
Szivárgott a gáz egy társasházi lakás fürdőszobájában kedd este Békéscsabán, a Kazinczy-lakótelepen. A helyi hivatásos tűzoltók az épületből tizenkét embert kimenekítettek, aztán felderítették a szivárgás forrását, majd kiszellőztették az épületet. A gázszolgáltató szakemberei egy használaton kívüli lakást leválasztottak a hálózatról, kiderült ugyanis, hogy ott szivárgott egy ledugózott gázcsonk. A veszély elhárítását követően a lakók visszamehettek az otthonaikba.

Bácsfalvi Zoltán alkotásaiból nyílt kiállítás a kormányhivatalban
Bácsfalvi Zoltán festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapja apropóján szerdán délelőtt Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatalban. Dr. Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében elmondta, kiemelte törekvésük, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi alkotóknak arra, hogy bemutassák művészetüket a kormányhivatalban. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága alelnöke elmondta, Bácsfalvi Zoltán képei mindig egy kis beszélgetésre hívogatnak, miközben otthonosabbá teszi a környezetet.

Első és rendszeres véradók egyaránt nyújtották a karjukat Békéscsabán
Nagyszabású véradást rendezett a Szeretlek Békéscsaba Egyesület szerdán a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Derkovits sori épületében. Az akció keretében sokan, mintegy ötvenen nyújtottak segítséget, köztük többen a kormányhivatal szakemberei közül kerültek ki. Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke több mint két évtizede szervez rendszeresen véradásokat, és az eddigi akciók során, szerdáig 1442 liter vért gyűjtöttek össze több mint 3 ezer önkéntes jóvoltából – ezzel pedig közelítik immár a 10 ezer megmentett életet.

Az R-Go is érkezik a Csaba Centerbe
Október 12–15. között tartják meg a békéscsabai Csaba Centerben az őszi kuponnapokat, hangsúlyozta a beváráslóközpontban tartott szerdai sajtótájékoztatón Hrabovszki György igazgató. Hrabovszki György kitért arra, ahogy azt ilyenkor vásárlóik megszokhatták, programokkal, sztárvendéggel szórakoztatják őket. Ennek keretében szombaton 17.30-tól a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Iparművészeti tagozatának egyedi tervezésű ruhabemutatóját tartják meg. 18–19. óra között a Csaba Center üzleteinek divatbemutatóin az őszi és téli kollekciókból kapnak ízelítőt a résztvevők. 19–19.30-ig Szilágyi Attila énekes, dalszerző műsora következik, majd Szikora Róbert és az R-Go élő nagykoncerttel szórakoztatja a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában