Békés vármegye

2023.10.31. 13:38

Átadták a Borbás Imre íjásztermet az Őszi Töklövöldén

dr. Nagy Szilvia

Az íjászterem átadása

Forrás: Facebook

Megtartották a II. Őszi Töklövölde családi délutánt Medgyesegyházán. Kraller József polgármester, aki a Medgyesi Íjászok vezetőjétől, Serfőző Sándortól kapott meghívót az eseményre, elmondta, nagy örömére szolgál, hogy immár a városuk központjában érhető el a nem mindennapi, hagyományőrző sport. 

– A szakosztály lelkes tagjai a volt cipőgyár területén lévő épületek egyikét vették használatba a tulajdonostól, Bohus Pétertől. A családi napon tisztelegtek Borbás Imre emléke előtt, aki elkezdte, elhozta Medgyesegyházára az íjászsportot. Róla nevezték el az íjásztermet is – tette hozzá. 

A programon minden korosztály megtalálhatta a számára kedves elfoglaltságot. A kisebb gyermekek szüleikkel alkothattak a közelgő ünnephez kapcsolódó elemeket, díszeket a Balogné Süli Beáta vezette Boldog Otthon Alapítvány és a támogatók jóvoltából. A nagyobbak kipróbálhatták az íjászsport eszközeit. 

– Voltak sikerélmények és kevésbé jól sikerült lövések is, de a legfontosabb, hogy elhangzott, akinek kedve van, annak lehetősége is gyakorlott íjászok instrukciói alapján fejlődni, hetente többször egyeztetett időben találkozni. Akad már igazi példakép is medgyesi vonatkozásban; Czollner Csaba ontja a jobbnál jobb eredményeket. Jól mutatja, hogy kitartással, gyakorlással, sok munkával lehet eredményeket elérni – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában