Csabai Kolbászfesztivál

2023.10.22. 07:36

A Köménymagokat megelőzték a Halvadászok: mutatjuk a gyúróverseny díjazottjait

A budapesti Halvadász csapat állhatott fel a dobogó legfelső fokára a 26. Csabai Kolbászfesztivál szombati, nemzetközi gyúróversenyén a CsabaParkban, vagyis a Mokry-sátor indulói közül ők lettek az aranyérmesek a zsűri döntése alapján. A második helyen a Műbeles HR, a harmadikon a Köménymagok együttese végzett.

Nyemcsok László

Több száz csapat gyúrt idén is kolbászt.

Fotó: Dinya Magdolna

A közel 500 csapat túlnyomó többsége a Mokryban gyúrt, 110 csapat a Munkácsy-sátorban töltötte a kolbászt. Itt a NAV csapata nyert, megelőzve a Békés Vármegyei Önkormányzat két gárdáját.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a zsűri elnőke kiemelte, rengeteg nagyszerű terméket pontoztak. Idén is akadtak, akik a csabaira jellemző négy alapfűszeren – őrölt fűszerpaprika, só, kömény, fokhagyma – különleges fűszerekkel kísérleteztek. Voltak olyanok, akik pálinkát is öntöttek a kolbászhúsba, a legtöbben azonban nem pazarolták el ide a nemes nedűt, inkább koccintottak vele.

Különdíjak a Mokry-sátorban: Alfa Képző, Ambrus család, Jász Kolbásztöltő Fesztivál, Csabai Elvetemült Csípős, Kolbikák, Trollkolbász, Patkány Pajtások, Miklósi betyárok, Viharsarki Vitézek, MNVH, Szlovákia, Strabag Útépítők. Számos olyan csapat is kapott különdíjat, akik csak az asztalszámot tüntették fel.

Különdíjak a Munkácsy-sátorban: KOL(i)bikák, NAV, Wattmalacok, Haspókok, BSZC, Aragvi, Szatyi, TV2, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Staropramen, Békés Vármegye Önkormányzata, MaNikol Kft., Kovászna megye, Hargita megye.

A kolbászfesztivál versenyei vasárnap is folytatódnak. Reggel 9-kor kezdődik a töltöttkáposztafőző-verseny, 10 órakor pedig a mangalica kolbászgyúróverseny a Mokry-sátorban, melyen nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők vesznek részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában