Petőfi Irodalmi Múzeum

2023.10.07. 15:57

A diákok ismerkedtek János vitézzel, de máshogy

Mesésen telt az a nap az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézményében, amikor a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai tartottak foglalkozást a 4-5., 6-7. és a 8. osztályosoknak.

Csete Ilona

A Czina iskola diákjai élvezték az interaktív órát. Fotó: BMH

Az volt a kezdeményezés célja, hogy interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldásokat használva, közelebb hozzák a gyerekek számára Petőfi Sándor János vitéz című művét. A kisebbek kipróbálhatták magukat a János vitéz társasjátékban. Együtt kellett nagy döntéseket meghozniuk a szereplők érdekében.

A nagyobbak pedig a János vitéz lakomái program keretében különleges menüt állítottak össze, a mű egy-egy részletét hétköznapi tárgyak segítségével elő is adták.

A múzeum János vitéz (h)arcai című programját Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából dolgozta ki. A két múzeumpedagógus Budapestről érkezett, végig lelkesek voltak és ennek köszönhetően minden gyermek új élményekkel térhetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában