Hagyományőrzők

2023.09.24. 08:45

Tömegek vettek részt a békési szüreti felvonuláson – galériával

Ismét megrendezte a már hagyományosnak számító szüreti felvonulást a Békési Kisgazdakör szombaton a vármegye névadó településén.

Papp Gábor

Látványos volt a felvonulás.

Fotó: Virág István

Tarkovács István, a szervezet elnöke elmondta, már sokadik alkalommal hívták élete a programot, amelynek keretében feldíszített lovasfogatokkal, hintókkal, lovas kocsikkal járták körül a várost. A szombati napon a népes csapat hat helyen állt meg, és a vendégeket, az érdeklődőket minden megállónál pogácsával, kaláccsal és borral kínálták. A kisbírók Hégely László, a város díszpolgára és Medgyesi Ádám kihirdették a felvonulás üzenetét, illetve a délutáni szőlőlopásra is felhívták a figyelmet. Emellett a Belencéres Néptáncegyüttes tagjai szórakoztatták a megjelenteket. 

Az artézi kútnál megidézték a szőlőlopás hagyományát, valamint megvendégelték a jelenlévőket. A polgárőrséggel együttműködve sült kolbásszal kínálták az érdeklődőket, illetve Kálmán Tibor polgármester és Balog Zoltán önkormányzati képviselő mérte a bort az artézi kútból. Bordalokat énekelt a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde  énekkara. A rendezvényt segítette a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 5.b osztálya osztályfőnökük Tarkovács Gréta vezetésével, illetve a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképző Iskolája.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában