MSZP

2023.09.07. 17:44

Skandináv modellt hoznának hazánkba

Országjárása keretében csütörtökön Békéscsabán mutatta be az MSZP a Jóléti Magyarország című programot: a skandináv modellt kívánnák itthon megvalósítani.

Licska Balázs

Miklós Attila, dr. Kis Andrea, dr. Gurmai Zita és Korózs Benjamin

Fotó: Licska Balázs

Miklós Attila önkormányzati képviselő, az MSZP városi elnöke szerint az állam egyre inkább kivonul bizonyos közszolgáltatások biztosításából, példaként említette a postát. Kiemelte: joguk van az embereknek a minőségi élethez és közszolgáltatásokhoz, ezért kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, dr. Gurmai Zita szerint a modern világ a szolidaritásra épül, a hatékony gazdaság pedig a tudásra. Úgy véli, példát lehet venni a skandináv államokról. Öt területen tart beavatkozást szükségesnek: a bérekben és a munkában; az európai uniós forrásokban; az iskolákban és a képzésekben; az önkormányzatoknál; a felsőoktatásban. Az MSZP elnökségi tagja és hódmezővásárhelyi elnöke, dr. Kis Andrea azt mondta: egy jóléti Magyarországon nem az számít, hogy ki hova született, mindenki számára meg kell adni a lehetőséget, hogy tehetsége alapján kibontakozhasson. Korózs Benjamin, a Societas elnöke olyan országot szeretne, ahol a fiatalok egzisztenciálisan is a saját lábukra állhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában