Fejlesztés

2023.09.02. 17:25

Megújult a békéscsabai Petőfi iskola tornatermének küzdőtere

Megújult a Petőfi Utcai Általános Iskola tornatermének küzdőtere, melyet a pénteki tanévnyitó alkalmával adták át hivatalosan.

Gajdács Pál

Az eseményre Papp-Jóljárt Gyöngyi intézményvezető a tankerület igazgatója, Bánki András mellett a Békéscsabai Röplabda Egyesület képviselőit is meghívta és méltatta a felek közötti több mint másfél évtizedes együttműködést.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület sportfejlesztési programja évről évre tartalmaz sport infrastruktúra fejlesztésre vonatkozó elemeket. A területen végzett munka hiánypótló: egyrészt Békéscsaba Megyei Jogú Város sok esetben elavult létesítményei újulnak meg ezáltal, másrészt az adott oktatási intézmények diákjai, illetve a sportegyesületek is érzik ennek hasznait a mindennapok során.

– Az elmúlt évtized során számos ilyen projektet valósítottunk meg, hiszen több intézményben világítás korszerűsítést, küzdőterek és öltözők felújítását vállaltuk magunkra – mondta a klub hivatalos honlapján Baran Ádám, a klub elnöke. – A Petőfi Utcai Általános Iskola a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület egyik legrégebbi partnere és bázisiskolája, ahonnan számos élvonalbeli, korosztályos- és felnőtt válogatott sportoló nevelődött. Fontosnak tartottuk, hogy a korábbi elhasználódott, szinte már balesetveszélyes parketta megújuljon, a közel négy és fél millió forintból megvalósult fejlesztés eredményeként immár megfelel a kor követelményeinek. Köszönjük a Magyar Röplabda Szövetség együttműködését, valamint azon cégek támogatását, amelyek társasági nyereségadójuk egy részét a BRSE részére ajánlották fel – mondott köszönetet Baran Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában