Testületi ülés

2023.09.28. 20:00

Kiváló munkát végeznek az iskolák Békésen

Csütörtöki ülésén a békési képviselő-testület elfogadta a Békésen működő általános iskolák előző tanévben végzett munkájáról és az új tanév elindításáról szóló tájékoztatót – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor.

Papp Gábor

A békési képviselő-testület több fontos kérdésben döntött Fotó: Jenei Péter

Békés polgármestere elmondta, a grémium tagjainak véleménye egyöntetű volt abban, hogy a településen színes az oktatási paletta. Állami fenntartású és két egyházi fenntartású általános iskola és két egyházi középiskola működik a településen. Utóbbi kapcsán kifejtette, a fiatalok az általános érettségit adó szakok mellett a rendészeti, pénzügyi, mezőgazdasági képzésekig számos lehetőség közül választhatnak. Kiemelte, nagyon jó az együttműködés az önkormányzat és az oktatási intézmények között.

– Mindez nem csak abban merül ki, hogy részt veszünk egymás rendezvényein, hanem segítjük egymást, egymás programjait, támaszkodhatunk egymásra. Emellett a fiatalok helyben tartása érdekében is közösen dolgozunk együtt – fogalmazott Kálmán Tibor. A polgármester elmondta, a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás első féléves költségvetésének teljesítéséről szóló tájékoztatót ugyancsak elfogadták. Szólt arról, hogy a társulás jelenleg Tarhossal közösen működik. 

– A szervezet üzemelteti a Békési Kistérségi Óvodát és Bölcsődét, illetve a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központot – folytatta a gondolatot. – A város életében megnyugtató, hogy a két intézmény az elmúlt évek zaklatott körülményei közepette is stabilan működik. Kiemelte, januártól Bélmegyer és Köröstarcsa is csatlakozik, így már négy település alkotja majd a kistérségi társulást. 

Balog Zoltán, az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság elnöke elmondta, bizottságuk az elmúlt időszakban több lakásügyi kérdéssel is foglalkozott. Egyebek mellett döntöttek lakásbérletek meghosszabbításáról, illetve lakáscseréről is. Jelenleg több mint 180 lakás tartozik önkormányzati tulajdonba. A bizottsági elnök örömtelinek nevezte, hogy a lakók többségre egyre nagyobb figyelmet szentel a bérelt ingatlanok karbantartására, szépítésére, sokat tesznek ennek érdekében.
 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában