Családi nap

2023.09.08. 08:59

Kígyósi Katicás Kovácsolós: a cukorbeteg gyermekeket várják Szabadkígyóson

Vasárnap immár 7. alkalommal rendezik meg Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastély parkjában a Diaboló Alapítvány rendezvényét Kígyósi Katicás Kovácsolós néven. A családi napra a Békés vármegyében élő cukorbeteg gyermekeket és családjaikat várják.

Gyemendi Réka

Archív fotó

Magyarországon évről-évre számos gyermeket diagnosztizálnak cukorbetegséggel, és sajnos nincs ez másképp Békés vármegyében sem. Mint írják, a diagnózist követő nehéz időkben sokat jelent a sorstárs gyermekek és szülők jelenléte, támogatása és segítsége. A rendezvény célja, hogy ezek a családok egy gondtalan napot tölthessenek el együtt, hiszen a sorsközösség erejének segítségével könnyebben tudják leküzdeni az érintettek az új élethelyzet hozta akadályokat is.

Az idei programon különleges jelentőséget kap a "kovácsolódás" az iskola és óvoda kezdés miatt.

Különleges helyszín a kastély, ahol a színes programok, a diétába jól beilleszthető étkezés, a támogató közösség mind segít abban, hogy a gyermekek és a szülők egymással megismerkedjenek és gyakorlati, életvezetési, és egyéb praktikus tanácsokkal lássák el a „kezdőket”. A nap üzenete az, hogy érezzék: a mindennapokban nincsenek egyedül, mindig van mentor a „vonal végén”.

Valaki, aki pontosan átélte azokat az érzéseket, aki feltette ugyanazokat a kérdéseket, aki megküzdött ugyanazokkal az akadályokkal, aki ugyanúgy mosolygott sírva és sírt mosolyogva. Ez egy olyan alkalom, ahol vércukrot mérnek, inzulint adagolnak vagy éppen szénhidrátot számolnak a gyermekek, mindemellett felhőtlenül tudják igazán jól érezni magukat fogalmazta meg az alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában