Egy-és háromnapos

2023.09.10. 17:54

Kerékpáros osztálykirándulásokat hirdettek Békéscsabára és környékére

Egy- és háromnapos kerékpáros osztálykirándulásokat hirdetett meg Békéscsabára és környékére a 2023/24-es tanév őszi és tavaszi időszakára is a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, együttműködve a Békéscsabai Turisztikai Egyesülettel – ismertette Opauszki Zoltán városi tanácsnok, az egyesület elnöke.

Licska Balázs

Várják a diákokat.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Emlékeztetett, hogy Békési kastélyok elnevezéssel tartottak nyáron bringás vándortáborokat, és ezek sikerén felbuzdulva szerveznek most egy- és háromnapos osztálykirándulásokat.

A program keretében néhány órás ingyenes kerékpározást biztosítanak felső tagozatos és középiskolás osztályoknak, valamint gyermekközösségeknek, például sportegyesületeknek. A cél az, hogy minél több diák tapasztalhassa meg a biciklizés élményét; és két keréken, fenntartható módon fedezzen fel a környező vagy akár új, eddig ismeretlen tájegységeket. A túrák mindenki számára kényelmesen teljesíthetők. A csoportok számára jó minőségű kerékpárt, sisakot, láthatósági mellényt, defektjavító készletet, valamint pótalkatrészeket biztosítanak, hogy az élményt ne gátolhassa technikai akadály.

Az egynapos kirándulások során Békéscsabáról indulva az osztályok három útvonal közül választhatnak, miközben 26, 34 vagy 40 kilométer tekerésére nyílik lehetőségük. Munkácsy Mihály és Erkel Ferenc emlékeinek nyomába szegődhetnek, a Wenckheim és Almásy családok épített örökségeit kereshetik fel a bringára szálló osztályok. Az egynapos kirándulásokra 18 alkalommal októberi időpontban, a háromnapos kirándulásra egy november eleji dátumon lehet jelentkezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában