Főigazgatói oklevél

2023.09.12. 11:24

Elismerték a szarvasi gátőr négy évtizedes munkáját

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója Főigazgatói Oklevél kitüntetést adományozott Kruchió Istvánnak, a KÖVIZIG Szarvasi Szakaszmérnökség gát- és csatornaőrének, szakterületén végzett kimagasló munkája elismeréseként – tájékoztatott Facebook oldalán a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósága (KÖVIZIG).

Papp Gábor

Főigazgatói elismerést vehetett át a szakember.

Fotó: Kövizig

Mint írták, Kruchió István közel 40 éve aktív résztvevője a vízügyi szolgálatnak, a rábízott feladatokat lelkiismeretesen, precízen végzi. A szolgálatban eltöltött idejére mindenkor a szakmája iránti elkötelezettség jellemző. Jelenleg az igazgatóság Fazekaszugi gátőrjárásában gát- és csatornaőrként végzi feladatait. Munkája során a mezőgazdasági vállalkozásokkal és a magángazdálkodókkal kiváló munkakapcsolatot alakított ki. A gátőrtelep környéke, a raktárak állapota, karbantartottsága minden esetben példaértékű. Folyamatosan jelentős munkát folytat annak érdekében, hogy a vízrendszer főművei ne csak az alapfunkciójuknak feleljenek meg, hanem esztétikai élményt is nyújtsanak az év minden részében. Magas szintű védekezési gyakorlati tapasztalatait kiválóan hasznosította az elmúlt évtizedek számos rendkívüli árvízi védekezése során, többek között az 1999-es tarnai, a 2002-es, valamint a 2013-as dunai, a 2010-es hernádi, valamint a 2006-os rendkívüli árvízvédekezés során a Hármas-Körös területén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában