Petefészekrák

2023.09.29. 10:25

Balerinákon keresztül jelenítik meg a betegség tüneteit

Az Orosházi Mályvavirág Pont a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet aulájában rendezte be Felfedezni! című vándorkiállítását. A tárlat a Mályvavirág Alapítvány korábbi művészet-egészségügyi pályázatának nyertes alkotásait mutatja be. A különleges festményeket felvonultató tárlat igyekszik felhívni a figyelmet a petefészekrák tüneteire és megelőzésére.

Csete Ilona

Farkas Attiláné, az Orosházi Mályvavirág Pont vezetője, Giricz Szilvia, a Dr. László Elek Kórház ápolási igazgatója és Czank Klára, a kórház egészségfejlesztési irodavezetője

Fotó: Melega Krisztián(Dr. László Elek Kórház)

Orosháza A Mályvavirág Alapítvány 2022-es művészeti pályázatának győztese, Blumenschein Ágota munkáiból szervezett kiállítást az Egészségfejlesztési Iroda – Orosházi Kórház és az Orosházi Mályvavirág Pont. Az alkotó a képein keresztül mutatja be a petefészekrák tíz legjellemzőbb tünetét, ezzel hívja fel a figyelmet a megelőzésre. A pályázat és az alkotó célja, hogy a műalkotássokkal egészségtudatosságra és prevencióra inspirálja a látogatókat.

Az amatőr festőművész egy balerinán keresztül szemlélteti a legjellemzőbb tüneteket: köztük a hát- és derékfájást, a puffadást, a gyomorégést, a gyakori vizelési ingert, a menstruációs ciklus változását, vagy éppen a fáradékonyságot és a kimerültséget.

A kiállítás korábban a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, a Mathias Corvinus Collegium épületében, az egri egyetemi könyvtárban, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, illetve Szegeden volt látható. Az orosházi tárlat október 20-áig tekinthető meg a kórház aulájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában