Bird

2023.09.18. 15:01

Az elektromos rollerek működési elvére is kíváncsiak voltak a trefortosok Békéscsabán

A hagyományoknak megfelelően a Trefort Ágoston középiskolában is csatlakoztak az Európai Mobilitási Héthez, és ennek kapcsán a hétfő a fenntartható városi közlekedésről szólt az intézményben – ismertette Kiss Péter, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közlekedési munkaközösség-vezetője.

Licska Balázs

A Bird csapata is megjelent a Trefort rendezvénysorozatán

Fotó: Timár Bence

A Bird csapata is ellátogatott a fiatalokhoz annak apropóján, hogy a közösségi elektromos rollereket egyre több trefortos veszi igénybe. A Bird szakemberei meséltek nekik arról, hogy miként kell helyesen használni a járgányokat, ám az szintén terítékre került, hogy miként működnek az elektromos rollerek, tehát szakmai oldalról is megközelítették az elektromobilitás témakörét. A rendőrök pedig azt vették át a tanulókkal, hogyan miként kell kulturáltan és lehetőleg balesetmentesen használni a kétkerekűeket.

A héten elektromos motorkerékpárokat és elektromos autókat ugyancsak bemutatnak majd a diákoknak, azaz az elektromobilitásban, az előadások és a bemutatók során eljutnak a legapróbbtól szinte a legnagyobb járgányokig. A hét pedig egy biciklis kirándulással ér véget, amikor Gerlát és Pósteleket veszik célba a trefortosok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában