Közlekedés

2023.09.30. 07:44

Átadták a felújított vasútállomást Medgyesegyházán

Átadták pénteken a korszerűsített medgyesegyházi vasútállomást, a beruházásnak köszönhetően kényelmesebbé vált a közlekedés.

Beol.hu

A szalagátvágás pillanatai. Kraller József polgármester, Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Szilágyi Tibor, a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatója.

Fotó: MÁV

Medgyesegyházán klimatizált várótermet és akadálymentes utas WC-t alakítottak ki, a pénztár biztonsági üveget kapott – olvasható a MÁV közleményében. A kényelmes közlekedés érdekében az épület bejáratát a város felőli oldalon átalakították széles, automata ajtóra. Az utasváróban megújult az ülőfelület valamint a statikus utastájékoztatás, és USB-töltős asztal szolgálja a várakozók kényelmét. A vágányok felől a lépcső és a gyalogos átjáró közötti területet is rendezték, a felvételi épület utcai lépcsőjéhez feljáró korlát készült. Az épület környezete térburkolattal, kerékpártárolóval és zöld szigettel gazdagodott.  

Klimatizált váróterem Fotó: MÁV

A Magyar Falu Program projektben a MÁV célja, hogy a fejlesztéseket a helyi lakosok is magukénak érezzék. Ennek érdekében valamennyi önkormányzattal szoros együttműködésre törekszik a vasúttársaság, az épületek környezetének rendezése, a felesleges helyiségek, épületek hasznosítása, valamint az utasforgalmi létesítmények üzemeltetése tekintetében. A vasutasok munkakörnyezete is javul az érintett állomásokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában