Geszt

2023.08.19. 12:09

Terv szerint halad a kastély felújítása

A tervek szerint haladnak Geszten a Tisza-kastély felújításával – írták a WHB Group Facebook oldalán. A részletekkel kapcsolatban ismertették, hogy a rezidencia külső részén elkezdődött a kerti medencék restaurálása, és elhelyezték az új fém kerítésbetétek egy részét. A tetőn folytatódik a villámhárító szerelése, és mostanra elkészült a kupola állókorcos lemezfedése és a tető palafedése, továbbá az erkélyen elhelyezték a restaurált fém korlátelemek.

Licska Balázs

Az épületen belül zajlik az emeleti helyiségek oldalfalainak restaurálása, és elkezdték lerakni az emeleti restaurált parkettákat. A földszinti termekben folyamatosan halad a gipszstukkók, rozetták tisztítása, építése, zajlanak a felületképzési munkák, a falfelületek tisztítása, vakolása, glettelése, csiszolása és díszítő festése. Elkezdődött az új terrazzo padlóburkolat készítése, míg a régi javítása, restaurálása befejeződött. A kastély nyugati szárnyában beépítették a nyílászárók egy részét, a északi homlokzaton pedig elkezdődött díszek tisztítása, javítása. A pincében folyamatban van a vizesblokkok burkolása, a tűzivíz-vezeték kiépítése és a kazánház szerelése.

A tiszttartóháznál is zajlik az új terrazzo burkolat készítése, illetve a tetőn a villámhárító szerelése, a kriptánál pedig befejeződött a keleti oldali szellőzőfal visszaépítése és elkezdődött a nyugati szellőző fal bontása. A WHP Group közösségi oldalán jelezték, hogy megbízást kaptak az istállóépület és az inaslak kivitelezésére, amelyek bontása már megtörtént, és rövidesen elkezdődnek a szerkezetépítési munkák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában