Tanszercsomagokat osztottak Orosházán

2023.08.23. 13:56

Tanszerekre gyűjtenek, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson becsengetés után

Idén is meghirdette Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A szeptember 1-jéig tartó pénzadománygyűjtéssel 2000 olyan hazai rászoruló gyermeket szeretnének támogatni, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. Orosházán, a családok átmeneti otthonában egy nyárzáró alkalom keretében kezdték kiosztani az iskolás gyermekeknek a már összeállított csomagokat.

Csete Ilona

Orosházán Soós Edit adta át Balogh Ketrinnek, Mező Kiarának és anyukájuknak, Farkas Borbálának a tanszercsomagot.

Fotó: Für Henrik

Az Ökumenikus Segélyszervezet hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak. A 1353-as adományvonalra érkezett 500 forintos adományokból és a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon tett felajánlásokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat állítanak össze, ezeket átadják a rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig. Az első tanszercsomagok már célba értek Orosházán is.

Nagy Beatix családgondozó megmutatta, a csomagok mit rejtenek. Fotó: Für Henrik

A családok átmeneti otthonában miközben az udvaron játékos programokat tartottak a gyerekeknek, az épületben Soós Edit intézményvezető megmutatta a tanszercsomagokat, amelyeknek egy része már eljutott a látókörükben lévő családokhoz.

Népszerű volt a nyárbúcsúztató programjuk is. Fotó: Für Henrik

– Összekötöttük a kellemes, családokat összekovácsoló programot az adományok kiosztásával. Az önkormányzattól korábban például dottós vonatozást kaptunk, most az arcfestő érkezett hozzánk egy képviselői segítség jóvoltából. Volt közös főzés, a szülők is tevékenyen bekapcsolódhattak, a gyerekek pedig örömmel vettek részt mindenben – sorolta a részleteket az intézmény vezetője. 

A tanszercsomagok kapcsán azt is megtudtuk, 70 iskolás (alsó- és felső tagozatos) mellett a külső (16) férőhelyen élők, korábban bent lakók, a már önálló életvitelt folytatók számára is jut ezekből.

Farkas Borbála hét gyermek édesanyja. Egyik gyermeke még bölcsődébe jár, két gyermeke óvodás és négyen mennek iskolába.

A legkisebbek játékos horgászásban vettek részt. Fotó: Für Henrik

– Nekem ez óriási segítség, hiszen komoly költséget jelentett volna, ha minden gyermekemnek önerőből kellett volna ezeket a tanszereket megvásárolni. Hálát érzek és nem győzöm megköszönni a segélyszervezet támogatását– fogalmazott az anyuka.

Az Ökumenikus Segélyszervezet jelenleg félidejénél tartó Iskolakezdés együtt akcióját szeptember 1-ig lehet támogatni, hogy a célként kitűzött mind a 2000 diákhoz időben eljusson a segítség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában