Kánikula

2023.08.21. 10:05

Már hajnal ötkor locsolnak Békéscsabán

Felkészültek a nyár végi kánikulára Békéscsabán, szerte a városban öntözik a közterületi növényeket a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. és a Lián Kft. kertészei.

Licska Balázs

Az időjárástól függően locsolnak.

Forrás: Facebook

Az időjárástól függően locsolják a fiatal fákat, a virágágyásokat, valamint a villanyoszlopokon található virágokat, virágoszlopokat és dézsás növényeket is – írták a város honlapján.

A munka korán reggel, 5 órakor kezdődik, mert ezekben az órákban a talaj még nem melegszik fel és kevesebb vizet párologtat, illetve nem perzselődik meg a növény levele, ha víz éri. A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. parkkarbantartóinak négy csoportja kizárólag az öntözést végzi. A kisteherautókon elhelyezett egy-egy köbméteres tartályból, valamint a nagyobb teljesítmény érdekében egy aggregátorral, szivattyúval ellátott víztartályból locsolnak. A munkákban nagy segítséget jelent, hogy a város több pontján tavaly kiépítettek automata öntözőberendezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában