Segítségnyújtás

2023.08.30. 06:30

Gyulai gyermekeket támogattak tanszercsomaggal

Negyven gyulai gyermeket támogatott tanszercsomaggal a Szociális Szolgáltató Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány.

Papp Gábor

Fotó: Papp Endre

A részletekről megtudtuk, tanszeradomány-osztást szervezett az ellátotti köréhez tartozó gyermekek számára a gyulai Szociális Szolgáltató Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány hétfőn. A helyi baptista imaházban rendezett alkalmon negyven gyulai gyermek vehette át a tanszercsomagokat.

A rendezvényen Hajdúné Borbély Beáta intézményvezető köszöntötte a megjelenteket.

Kónya István alpolgármester beszédében az önzetlen segítségnyújtás fontosságát emelte ki. Az alpolgármester kifejtette, a mai világban egyre nagyobb szükség van egy jó szóra, egy biztató kézre, segítségnyújtásra. A keresztény szeretet arról kell, hogy szóljon, hogy segítünk embertársainknak.

Kónya István

Azért teremtett minket a Jóisten, hogy ha kell, másoknak is segítsünk. 

Merényi Zoltán, a Gyulai Baptista Gyülekezet lelkipásztora köszöntésében bátorította a gyerekeket a szorgalmas tanulásra.

Ezután Baranyi Barnabás, a BTESZ missziós koordinátora énekelt közösen a gyermekekkel, majd Bacsó Benjámin, a BTESZ alapítvány kuratóriumi elnöke bátorította egy történettel a gyermekeket. Beszédében kiemelte, sokszor arra figyelünk, ami kívül van, de fontos, hogy belül is növekedjünk. Az iskola, a jó közösség hozzátesz ahhoz, hogy mindenki tudjon növekedni.  A jó hangulatú alkalom végén a helyi kollégák adták át a tanszercsomagokat a diákoknak.

– Az alapítványunk célja, hogy azoknak a gyerekeknek adjunk támogatást, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret, és amiben sikereket érhet el. Ehhez pedig reményeink szerint ezek a tanszercsomagok is hozzájárulnak – mondta Bacsó Benjámin.

A csomagokban füzetek, írószerek, az iskolakezdéshez elengedhetetlen kellékek találhatóak. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány az idei év során országosan mintegy 800 fiatalnak segít tanszercsomagokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában