Csabaszabadi

2023.08.12. 13:59

Az alma került a középpontba

Almalekvárt készítettek, almás süteményeket alkottak, szlovák ízeket mutattak be – így telt szombaton Csabaszabadiban az Almanap.

Licska Balázs

Az alma került a középpontba szombaton Csabaszabadiban

Fotó: Bencsik Ádám

A Csabaszabadiért Egyesület elnöke, Kesjárné Erős Erzsébet és a helyi szlovák önkormányzat elnöke, Kesjár Mátyás elmondták, hogy felváltva rendezik meg immár mintegy tizenöt éve az Almanapot, ezúttal az egyesület volt a főszervező.

Az érdeklődőket kulturális műsorral várták, de nem maradhatott el a rendezvény gasztronómiai vonulata sem: hagyományos szlovák ételeket kóstoltattak, a helyiek mellett ebben szerepet vállaltak többek között békéscsabaiak, mezőberényiek, elekiek, medgyesegyháziak. Csabaszabadi testvértelepülése, a szlovákiai Hradište is képviseltette magát, a delegáció káposztalevest készített.

A versenyek is a program részét képezték. Az almalekvárfőző-versenyen több csapat vett részt, és a süteménymustrára ugyancsak többen jelentkeztek nemcsak ízben, hanem látványban is valódi remekművekkel. 

A szervezők hangsúlyozták: példaértékű az egyesület és a nemzetiségi önkormányzat, valamint a települési önkormányzat együttműködése, ezért a rendezvényen ünnepélyesen megemlékeztek arról is, hogy idén 30 éves Csabaszabadi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában