Szenvedélyes pecás

2023.08.22. 10:01

Ász lehet halászlevével a kondorosi Skrván László, aki sorra fogja a pontyokat, amurokat

Egy 15,5 kilós tükörponttyal döntötte meg eddigi rekordját a kondorosi Skrván László a közelmúltban. Szenvedélyes horgász, aki nemcsak fogja a szebbnél szebb pontyokat, amurokat és más halakat, hanem ételt is készít belőlük.

Nyemcsok László

Skrván László rekordja egy 15,5 kilós tükörponty.

A főzőtudományát egy halászlével a minap mutatta be Kondoroson, és ez felkészülés is volt számára a szeptember 16–17-ei, ráckevei Őszi Ászok Fesztiváljának halászléfőző-versenyére. A rendezvény a vadászok, halászok, borászok, horgászok és egyéb ászok fesztiválja.

Nyolckilós amur is akadt már a horgára.

– Bár Budapesten élek, és dolgozom kőműves-burkolóként, de rendszeresen hazajárok Kondorosra – mondta. – Édesapám szerettette meg velem még gyerekkoromban a horgászatot – Kondoroson és környékén pecáztam –, és ez máig megmaradt. A Budapest környékén lévő horgásztavakat járom szabadidőmben, lényegében mindenféle halat fogtam már, kivéve tokot. Remélem, ezt is sikerül mihamarabb kipipálnom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában