Közösség

2023.08.11. 16:27

A szabadságharc kondorosi hadnagyának sírját is rendbetették a kertbarátok

A Kondorosi Kertbarát Kör tagjai minden évben igyekeznek több olyan követendő programot tartani, melyek példát mutatnak a jövő generációinak is. Ilyen az elhunytakról való tiszteletteljes megemlékezés. Ennek keretében a minap kilenc olyan sírhelyet tisztítottak meg, ahol már nem élnek hozzátartozók.

Nyemcsok László

Hovanecz András (jobbra) vezetésével kilenc sírt hoztak rendbe a kondorosi temetőben.

Fotó: Oláh Péter

– Köztük volt Fejér Sándornak, az 1848-49-es szabadságharc hős kondorosi hadnagyának, valamint Keviczky László esperesnek, településünk első evangélikus lelkészének a sírja is – hangsúlyozta Hovanecz András, a kertbarát kör elnöke.
Az elnök köszönetet mondott az aktív tagoknak, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy újra méltó állapotba hozzák az elhagyatott sírokat. A közösség tagjai a munka közben úgy döntöttek, hogy ebben az évben még legalább egyszer kimennek újra a temetőbe, és további hasonló, gazdátlan sírokat is megtisztítanak.
A mostani program végén a Kondorosi Kertbarát Kör tagjai mécsessel és nemzeti színű szalaggal emlékeztek meg az elhunytakról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában