Stark Adolf

2023.08.28. 06:30

A díszpolgárra emlékeztek Békéscsabán

113 éve, 1910. augusztus 26-án hunyt el Stark Adolf, a csabagyöngye szőlőnek világhírt szerző szőlőnemesítő.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán és Vass Csaba közösen rótta le tiszteletét

Forrás: Facebook

Koszorúzással emlékeztek a csabagyöngye szőlőnek világhírt szerző szőlőnemesítőről, Békéscsaba díszpolgáráról a Berényi úti evangélikus temetőben annak apropóján, hogy 113 éve, 1910. augusztus 26-án hunyt el Stark Adolf – ismertette közösségi oldalán Opauszki Zoltán, jaminai önkormányzati képviselő, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, aki Vass Csabával, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettesével közösen rótta le tiszteletét Stark Adolf sírkövénél.

Mint fogalmazott, az 1834-ben született Stark Adolf munkássága arra int minket, békéscsabaiakat, hogy felelősen kell gondolkodni, a múltból kell építkezni, és őseink példáját követve kell tenni Békéscsabáért. Fontosnak nevezte, hogy a városért és annak fejlődéséért tevők hagyatékát megőrizzük, és tartsuk szem előtt azokat az értékeket, amelyeket nekünk kell megteremtenünk utódaink számára. Emlékeztetett: Békéscsaba korábbi dinamikus fejlődése egybeesett azzal az időszakkal, amikor Stark Adolf is a településen munkálkodott és rendkívüli értékek jöttek létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában