VII. Regionális Nyugdíjas és Civil Kulturális Találkozó

2023.07.25. 06:29

Zenéltek és szavaltak a csabai főtéren, 93 éves tagjuk is fellépett - videóval

A Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület VII. Regionális Nyugdíjas és Civil Kulturális Találkozója kezdődött el hétfőn este Békéscsabán, a Szent István téri nagyszínpadon.

Nyemcsok László

A program kedden is folytatódik a csabai főtéren.

Fotó: Bencsik Ádám

Kölesné Vandra Éva elnök elmondta, örömteli, hogy hetedik alkalommal is mennyi mindenkit fogadhatnak, találkozhatnak egymással a résztvevők a csabai főtéren, és bemutathatják produkcióikat.

Hétfőn este az ének és irodalom napját a Csaba Népdalkör műsora nyitotta meg, őket a Körösladányi Őszikék Népdalkör követte. Budapestről érkezett Antal Tamás énekes, produkciója alatt a szegedi Szijártó Adél volt a háttértáncos. A zenei programot a Békéscsabai Kemény Gitárklub műsora zárta.

VII. Regionális Nyugdíjas és Civil Kulturális Találkozó. Fotó: Bencsik Ádám

Illik szólni a szavalókról is. A békéscsabai Bánfi-Zsilák Mária ugyanúgy fellépett, mint a 93 esztendős, újkígyósi Tóth Istvánné Anna is. Pataj Andrásné is verselt, Misik Istvánnéhoz hasonlóan, akit Lant Györgyi néven ismerhetnek az irodalmat kedvelők, és tagja a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület irodalmi körének.

Kölesné Vandra Éva kitért arra, a program kedden is folytatódik a csabai főtéren, többek között Petőfi Sándor: A csámpás legény című költeményét Osgyán Béláné szavalja el, Párzsa László, a Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület alelnöke pedig Kun Magdolna: Az utolsó keringő versét osztja meg tolmácsolásában a közönséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában