Program

2023.07.06. 20:37

Kézimunka szakkör és gasztro klub is indult a kötegyáni közösségi térben

Rengeteg programot szervez valamennyi korosztály számára az Ungvári Mihály Közösségi Tér és Könyvtár – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, kiemelve ebben a közművelődési munkatárs, Fazekas Anikó szerepét.

Licska Balázs

Forrás: shutterstock

Az elmúlt időszakban a kézimunka szakkör keretében például március 15-e apropóján kokárdákat fűztek gyöngyből, húsvétra tojásokat és nyuszikat horgoltak, a tavaszi csípős napokra vállkendőt horgoltak. Közben gasztro klub is működik, hagyományos recept alapján csigatésztát gyúrtak, felelevenítették a régi recepteket, így például kötegyáni varjúlepényt sütöttek, de a szomszédos falu, Méhkerék ételeibe is belekóstoltak, amikor „rötyisét” készítettek.

A településvezető elmondta, hogy felajánlásból felújították a színháztermet: javították a vakolatot, festettek, dekortapétát helyeztek ki, függönyt vásároltak, illetve 16 méter lécet is felszereltek a falra, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy időszaki kiállításoknak adhasson helyet az intézmény, kitennék Ungvári Mihály alkotásait is. Hozzátette, hogy az intézmény tüzelőanyag-támogatást ugyancsak kapott önzetlen támogatóktól az elmúlt hónapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában