Turné

2023.07.06. 12:26

Helló Balaton! - vízben és szárazföldön is zenéltek az orosházi fúvósok

Az orosházi fúvószenekar zenészeinek az idei balatoni turnéja, két sikeres fellépése rengeteg nevetést és néhány újabb, idővel szintén legendássá váló sztorit eredményezett az elmúlt napokban.

Csete Ilona

A könnyedebb, laza, nyári térzenék stílusára átálltak az orosházi fúvósok. Fotó: Orosházi Fúvószenekar

– A zenekar évtizedek óta jár a magyar tengerre: a ‘70-es, ‘80-as években a Zánkai Úttörőtábor volt az úticél, 1991-ben voltunk először Szigligeten, ahova visszajártunk, 2019 óta viszont Pálköve, azon belül is a Nádfedeles Házikó a zenetábor központja – mesélte Kovács Péter Dávid, az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke.

Hangsúlyozta, idén két fellépést szerveztek az Orosházáról elszármazott, Fésűné Bálint Gizella segítségével. 
– Először a szigligeti strandon zenéltünk. Másnap Keszthelyen, a parti sétányon, a kikötő melletti zenepavilonnál adtunk térzenét a helyiek nagy örömére. Ez a néhány napos turné a pihenés, strandolás és zenélés mellett a zenekar számára a legjobb csapatépítő program. A jókedv, a sok nevetés jellemzett bennünket, s mindennek remélem, meg is lesz a látszatja a próbákon és a fellépéseken a következő hónapokban – összegez az egyesület elnöke.

A zenészek a turné előtt egy héttel az orosházi zenepavilonban hangoltak, ami egyben éles próba is volt a balatoni fellépések előtt. 
– Kellett is az a térzene, hogy a próbatermi körülmények után átálljon mindenki a szabadtéri zenélésre, ami más kvalitásokat kíván – ezt már a karmestere. Debreczeni Márk hangsúlyozta. A könnyedebb, laza, nyári térzenékre való stílusra is rá kellett hamgolódni.
– A május és a június azzal telt, hogy elővettük, felfrissítettük a korábban már játszott könnyűzenei darabokat, de emellett új zenék is kerültek a kottaállványra. Ezek közül nagy tetszést aratott a közönség soraiban a 32-es baka vagyok én című katonanóta, amit a zenekar férfi tagjai énekelnek, illetve a Beatles Hey Jude című szerzeményének fúvós átirata is. Ám itt nem állunk meg, már próbálunk, többek között Metallica és Guns N’ Roses darabot is – összegzett Debreczeni Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában